Neem eens een kijkje op de volgende websites: 

 

Gezondheid en wetenschap

Deze website slaagt erin de actualiteit zeer goed op te volgen en duiding te geven bij onderzoeken die, niet altijd even genuanceerd, in de media verschijnen. Hier vind je betrouwbare informatie over je gezonheid(sklachten). Dat doen ze bovendien in een taal die voor iedereen verstaanbaar is.

 

Eetexpert

Eetexpert is het Vlaams Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zowel de burger als professionele dienstverlener kan bij ons terecht voor hulp of informatie. Je vindt hier tal van wetenschappelijk onderbouwde informatie en tools die je op weg zetten.

 

The pelvic floor 

Op dit online platform vind je goede en eerlijke inzichten om vrouwen preventief te helpen, het taboe rond bekkenbodemproblemen te doorbreken en hen echt te empoweren om zélf aan de slag te gaan!

 

Plaspraat

Heb je een vermoeden dat jij een plasprobleem hebt? Dan kan je hier terecht om de nodige informatie te vinden. Want je plasprobleem beter begrijpen, helpt om erover te praten, en praten helpt om het probleem aan te pakken.

 

Rustbox

De rustbox helpt kinderen, jongeren en hun begeleiders om 'rustig' te blijven of te worden.
Met deze theoretisch onderbouwde tool reguleer je het stressniveau en verlaag je de spanningsopbouw bij kind, jongere en begeleider. Via de rustplanner en de rustotheek krijg je zicht op triggers en mogelijke rustgevers. Zo werk je richting een “kalm brein” en voorkom je conflict en agressie.

 

DCD Ugent 

Deze website delen wij graag met zoveel mogelijk mensen, met als doel de levenskwaliteit van kinderen en jongeren met DCD te verbeteren en kwam tot stand in samenwerking met de oudervereniging vzw Dyspraxis

 

Participate

Zoek je betrouwbare informatie, praktische hulp en adviezen over autisme? Participate! helpt je met de meest volledige website, speciaal ontwikkeld door een team van wetenschappers, experten en vrijwilligers. We bieden je hulpmiddelen en werken aan meer begrip voor mensen met autisme. Zo verbeteren we de levenskwaliteit van iedereen die te maken heeft met autisme.

 

NokNok 

NokNok is een gratis, kwalitatieve website waar jongeren (van 12 tot 16 jaar) kunnen werken aan hun mentaal welbevinden.